is verhuist
Is het verhuisd of verhuist? Taalhelden.
Als het nog bezig is en de zin dus in de onvoltooid tegenwoordige tijd staat, dan is het verhuist. Hij verhuist naar Brussel. Als het de voltooid tegenwoordige tijd of de voltooid verleden tijd is, dan is het verhuisd. Hij is gisteren verhuisd.
verhuist
D / t voltooid deelwoord: hij is verhuist / hij is verhuisd.
Sommige taalgebruikers twijfelen bij de spelling van voltooide deelwoorden tussen een d of een t, vooral als de onverbogen vorm van het voltooid deelwoord in de uitspraak gelijk is aan de persoonsvorm van de tweede en derde persoon enkelvoud, bijvoorbeeld jij/hij ontdekt jij hebt/hij heeft ontdekt, jij/hij verhuist jij bent/hij is verhuisd.
verhuist
Smartheads Verhuisd of verhuist? Eindelijk een simpele uitleg over ds en ts!
De r staat niet in t ex kofschip, dus het eindigt op een d. Hij verhuis_ zijn spullen pas morgen. In deze zin is verhuist een werkwoord in de tegenwoordige tijd. Er staat geen hulpwerkwoord in de zin en het is nog niet afgerond.
Les 5: hij is verhuisd of hij is verhuist WANDA DIJKSTRA.
8 reacties op Les 5: hij is verhuisd of hij is verhuist. Martin van der Linden schreef.: 16 november 2010 om 225: pm. En ik dacht altijd dat onze juf op de basisschool t Fokschaap zelf verzonnen had, de oplichtster.
9 januari 2017: DotOffice is verhuist DotOffice.
9 januari 2017: DotOffice is verhuist. Vanaf 1 januari 2017 kunt u ons bereiken op ons nieuwe adres, Generaal Foulkesweg 43, 6703BM Wageningen. We zijn trots deze nieuwe stap te kunnen zetten om onze ambities verder vorm te kunnen geven de komende jaren met uw steun.
verhuizen vervoegen taaltelefoon.be. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Bij zulke werkwoorden is er geen verwarring mogelijk tussen het voltooid deelwoord en een andere vorm. was zij ook verhuisd, vergelijkbaar met was zij ook gekomen. D / t tegenwoordige tijd: hij beloofd / hij belooft. D / t voltooid deelwoord: hij is verhuist / hij is verhuisd.
verhuisd / verhuist Genootschap Onze Taal Onze Taal.
Als de verhuizing al achter de rug is, is Verhuisd naar de Bakkerstraat juist; in gedachten voeg je dan we zijn/ik ben of dit bedrijf is toe. Alleen als de verhuizing nog niet achter de rug is, is Verhuist naar de Bakkerstraat juist.
Verhuisd of verhuist? Tekst redigeren, goedkope tekstcorrectie.
Laat je scriptie, manuscript, artikel of blog goedkoop corrigeren. Betrouwbaar, snel en hoge kwaliteit met meer dan 250 tevreden tekstcorrectie klanten. Verhuisd of verhuist? Wat is de juiste spelling van het voltooid deelwoord van verhuizen? Hij is verhuist? Hij is verhuisd?
Verhuisd of verhuist? Fotokaarten.
Verhuist is de tegenwoordige tijd, verhuisd is het voltooid deelwoord. Een paar voorbeelden om het duidelijk te maken.: Op 4 oktober verhuist onze moeder naar Beukbergen. In dit voorbeeld schrijf je verhuist omdat het een tegenwoordige tijd is en het onderwerp van de zin onze moeder is.

Contacteer ons

Resultaten voor is verhuist