verhuisd
Is het verhuisd of verhuist? Taalhelden.
Als het nog bezig is en de zin dus in de onvoltooid tegenwoordige tijd staat, dan is het verhuist. Hij verhuist naar Brussel. Als het de voltooid tegenwoordige tijd of de voltooid verleden tijd is, dan is het verhuisd. Hij is gisteren verhuisd. Hij was al twee keer verhuisd.
verhuizen amsterdam
Verhuisd of verhuist? Tekst redigeren, goedkope tekstcorrectie.
Hij is verhuisd? Het antwoord is: Hij is verhuisd. E-mail naar info@goedkoopcorrigeren.nl antwoord binnen 24 uur, ook in het weekend. Vind de antwoorden op veelgemaakte taalfouten in de kennisbank. Hoe gaat het in zijn werk als ik mijn teksten wil laten corrigeren?
piano verhuizen utrecht
D / t voltooid deelwoord: hij is verhuist / hij is verhuisd.
Sommige taalgebruikers twijfelen bij de spelling van voltooide deelwoorden tussen een d of een t, vooral als de onverbogen vorm van het voltooid deelwoord in de uitspraak gelijk is aan de persoonsvorm van de tweede en derde persoon enkelvoud, bijvoorbeeld jij/hij ontdekt jij hebt/hij heeft ontdekt, jij/hij verhuist jij bent/hij is verhuisd.
verlichting
verhuisd Engelse vertaling bab.la Nederlands-Engels woordenboek.
As a consequence of World War II, Poland lost half of its territory and several million people were displaced to lands that had been regained. Dutch Textielbedrijven die enkele jaren geleden naar Aziƫ waren verhuisd, komen nu naar Europa terug omdat ze door het gebruik van hyperdoeltreffende machines beter kunnen concurreren.
verlichting
werkwoord verhuizen vervoegen.
jij hebt verhuisd. hij heeft verhuisd. wij hebben verhuisd. jullie hebben verhuisd. zij hebben verhuisd. Onvoltooid verleden tijd ovt. Voltooid verleden tijd vvt. ik had verhuisd. jij had verhuisd. hij had verhuisd. wij hadden verhuisd. jullie hadden verhuisd. zij hadden verhuisd.
verhuisd / verhuist Genootschap Onze Taal Onze Taal.
Verhuizen: verhuisd / verhuist. Wat is juist: Katrien is verhuist naar Norg of Katrien is verhuisd naar Norg? Katrien is verhuisd naar Norg is juist. In deze zin is verhuisd een voltooid deelwoord; in dat voltooid deelwoord komt de d terug van de verleden tijd verhuisde.
Les 5: hij is verhuisd of hij is verhuist WANDA DIJKSTRA.
Dan heb je geen d of t nodig. Er zijn echter heel veel voltooid deelwoorden die eindigen op een d of een t en die zijn voor veel mensen heel erg moeilijk. Is het verhuisd of verhuist? Betaald of betaalt?
Verhuisd of verhuist? Fotokaarten.
Wij zijn op 3 juli verhuisd. Wat ook wel eens voorkomt is de losse uitroep: verhuisd! Je schrijft het met een d omdat het eigenlijk een afgekorte vorm is van ik ben of wij zijn verhuisd! En het kofschip dan?
Werkwoord verhuizen" Nederlandse werkwoorden bab.la werkwoordenvervoeger.
zal verhuisd hebben. zult verhuisd hebben. zal verhuisd hebben. zullen verhuisd hebben. zullen verhuisd hebben. zullen verhuisd hebben. onvoltooid verleden toekomende tijd ovtt. voltooid verleden toekomende tijd vvtt. zou verhuisd hebben. zou verhuisd hebben. zou verhuisd hebben. zouden verhuisd hebben.

Contacteer ons

Meer resultaten voor verhuisd