de piano
Schooltv: Piano vleugel Een snaar en slaginstrument.
Een vleugel is een piano met horizontaal gespannen snaren, die door middel van toetsen en hamertjes aangeslagen worden. Bij de gewone of: buffet-piano staan de snaren rechtop, waardoor de snaren niet zo lang kunnen zijn als die van de vleugel.
wasmachine aanbieding
Werkstuk Muziek De piano Scholieren.com.
De hamerconstructie bestaat uit 80 tot 90 onderdeeltjes. De speler kan 8 tot 10 keer per seconde de toets herhalen.Als je de toets ingedrukt houd word de demper van de snaar af gehaald en dan klinkt de klank door. De klankkast zorgt ervoor dat de klanken mooi uit de piano komen.
ymvk
Piano.
Meer informatie over de piano: De geschiedenis van de piano. Wil je zien hoe een piano er van binnen uit ziet klik dan op: de binnenkant van een piano. Snaarinstrumenten, ook wordt de piano wel ingedeeld bij de toetsinstrumenten. Ongeveer 7 octaven.
piano verhuizen
Geschiedenis van de piano.
De Italiaanse hofklavecimbelbouwer Bartolomeo Cristofori 1655-1731 wordt gezien als de grondlegger van de piano. De preciese datum van de introductie van zijn Gravicembalo col piano e forte klavecimbel met zacht en hard is niet exact bekend, maar was rond 1710.
piano verhuizen utrecht
Piano instrument Wikipedia.
Bij een grote onderhoudsbeurt wordt doorgaans ook de rest van het instrument even nagelopen: pedaalwerking wordt gecontroleerd en waar nodig bijgesteld, de hamerkoppen worden geïnspecteerd en waar nodig geïntoneerd, snaren worden geïnspecteerd op roestvorming, de stempennen worden gecontroleerd op voldoende grip in het stemblok, de spanning van de zangbodem wordt gecontroleerd en er wordt gekeken naar materiaalzwakheden zoals scheurtjes in de zangbodem, slijtage van onderdelen in de piano vilt en asjes en dergelijke.
Piano Wikikids.
Deze versie van de piano wordt ook wel de buffetpiano genoemd. De buffetpiano was voor de mensen die de ruimte of het geld er niet hadden voor een vleugel. De vleugel is ook een versie van de piano, maar dan een horizontale versie.
Spreekbeurt Muziek De piano Scholieren.com.
Overal komt de piano terug, het is vaak de rode draad door een liedje, net als het drumstel die de maat aangeeft, zo maakt de piano de melodie. Om de toon goed te houden moet een piano om het half jaar gestemd worden.
Bartolomeo Cristofori 1655-1731 Uitvinder van de piano.
De Italiaan Bartolomeo Cristofori di Francesco is qua naam niet bekend, maar toch deed hij geen onbeduidende uitvinding. Het is niet verwonderlijk dat de piano werd uitgevonden in Italië. Ook de eerste klavecimbels, voorgangers van het instrument, werden in dat land gebouwd.

Contacteer ons

Resultaten voor de piano